Sizinki de Pinokyo için (artık) üzülenlerden değilse Kuklacı’yı görün!

dob çocuk müzikali kuklaci afisi onunde bizim ipli kuklalar       kuklacı pinokyo cocuk muzikali

Kızıma küçükken masallar kitabından Pinokyo masalını okumak istediğimde onu geçmek isterdi, sonra tiyatrosuna gitmeyi teklif ettiğimde, bu sefer de başka bir oyunu seçerdi… Yakın zamana kadar da istemedi Pinokyo’yu.

Tahmin ediyordum nedenini ama yine de sordum geçende: Benim küçük kızım üzülüyormuş Pinokyo’nun kandırılmasına, yanlış yapmasına, zor durumda kalmasına… İstanbul Devlet Opera ve Balesi 2015 programında yeni çocuk gösterisi Kuklacı’yı görünce tekrar sordum, Kuklacı’yı ama Pinokyo’nun müzikali olan Kuklacı’yı görmek ister miydi? Kızım artık daha az üzülüyor olmalı ki, gösteride müzik ve dans olduğunu da duyunca, teklifimi kabul etti.

Kuklacı’nın hikayesi Gepetto Usta’nın bir kukla yapmasıyla başlıyor. İnsan olmayan dolayısıyla insani duygulardan yoksun olan Pinokyo akıllı ve çalışkan olmayı istiyor ama tembel ve saf olması yüzünden başına gelmedik kalmıyor. Yanlış arkadaşlar Kedi ve Tilki tarafından defalarca kandırılıyor, eşek olup kırlarda dolaşıyor, en son olarak da gezen bir Kuklacı’ya satılıyor. İyilik Perisi her seferinde onu kurtarıp sonunda dedesi Gepetto Usta ile buluşmasına yardım ediyor. Ve Pinokyo dedesine kavuştuğunda artık hatalarından ders almış bir şekilde insan oluyor.

DOB cocuk muzikali Kuklacı2 Söylemeden edemeyeceğim Kuklacı’daki öğretmen oldukça eğlenceli ama kötü bir model olarak hayatta karşılaşacak zorluklara bir örnek. 🙂 Pinokyo okula gidiyor ama arkadaşlarından geri olduğu için okulda zorlanıyor, ya da haylaz arkadaşlarının oyununa geliyor. Öğretmen ideal bir öğretmenden çok uzak! Yeni öğrencisini tanıyıp onu yardım etmeye çalışacağına, çocuğun her bilemediği soru ya da yanlış davranışı sonrasında “- Adın ne? –Pinokyo.. –Sıfır!” diyaloğuyla bizi hem bitirdi, hem eğlendirdi!

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin diğer çocuk oyunları gibi Kuklacı oyununa da bilet almak oldukça zor. Biletler gösteriden bir ay önce çıkıyor, biletin çıktığı ilk saatlerde alabildiysen ne ala!.. Kapıdan veya online olarak biletiva.com‘dan bilet alınabilir. Anlayacağınız oyunu seyredebilmek süper bir plan ve uygulama gerektiriyor. 🙂 Sağ olsun diğer anneler, er ya da geç yardımlaşarak görüyoruz oyunları.

DOB cocuk muzikali Kuklacı3 Bizim Kadıköy Süreyya Operası’nda seyrettiğimiz oyunda çocuklar müzikalin dans bölümlerinde yer alıyorlar. Toplam bir buçuk saat süren Kuklacı çocukların da, biz anne-babaların da güzel vakit geçirmelerini sağladı.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi gösterilerinin Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat’ta da gösterimi oluyor.

Öneri: Çocuğunuz daha önce bir Pinokyo oyunu seyretmediyse bunu kaçırmayın. Biletler için organize olmak gerekiyor ama göreceksiniz, değer.

Bu yazı Dans /gösteri, Tiyatro içinde yayınlandı ve , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın