Haftasonuna yaklaşırken, bir de baktık elimizde dört tane Lord of the Horses bileti. Daha önce çok da gitmeyi düşünmediğim gösteri ücretsiz olunca programımıza giriverdi tabii… İki cüce, bir delikanli ve de ben, Lord of The Horses- Atların Efendisi gösterisine gittik.
Benim en sevdiğim hayvanlardır atlar, koşan, yeleleri, kuyrukları uçuşan atlar… Acaba onları görebilecek miydik?
Atlar değişik temalarla ortaya gelerek efendilerinin sözlerini dinleyerek çeşitli gösteriler yaptılar. Önce kafalar önde, kalın boyunları eğik, efendi efendi ritmik adımlar attılar, disko çağı gösterisi sundular, dörtlü, sekizli bir hizada ilerlediler, selam verdiler… Alkışladık tabii. Ama sonra koşan atlar geldiler. Bence asıl estetik at görüntüleri o zaman ortaya çıktı: Kafalar yukarıda, boyunlar zarif, yeleler uçuştu, kuyruklar salındı. Koşarak gittiler geldiler, dans ettiler, şaha kalktılar. o zaman daha çok alkışladık….
Günümüz gösteri dünyasının elementleri vardı. Bir hikaye, müzik ve ışıkla zenginleştirilmiş “at ve insan” dostluğu. Arkadaki görüntü ve müzik duyguları veriyordu. Biz “dostluğu” daha sınırlı görsek de söz dinleyen atların öpülüp sevilerek mükafatlandırıldığını gördük.
60 tane olduğu söylenen (ama tabii ki sayamadığımız) atların çoğu Endülüslüymüş, arada iri Hollanda atları ya da midilliler de vardı. Gösterinin asıl efendisi Miguel Barrionuovo, at eğiticisi ve şovmeni hazırlamış bu gösteriyi. Gerçekten Endülüs Malaga’lıymış, ve nesillerdir ataları atlarla çalışırlarmış, dolayısıyla birlikte yaşarlarmış. Gösteride atların başka efendileri de vardı, (bazıları ailedenmiş) ve adamların çoğu Kuzey Afrikalı gibi geldi bana.
Gösteri biraz uzun, bazen de anlamlandıramadığımız bölümleri içermekle beraber bizim yavrular ilk yarıda eğlendiler, ikinci bölümde ise tekrarlar sıkıcı oldu biraz.
Kızım gelirken yanında oyuncak atlarını getirmişti, onlar da seyretsin diye… Sonra onları çantadan çıkartıp sahneye çevirdi. Ama kızımın dediğine göre, onun atları daha yetenekliymiş ve daha fazla numara yapıyorlarmış!..
“Atlar niye sahiplerinin dediğini yapıyor sence ?” diye sordum, kızım da “Belki sahipleri onları bir felaketten kurtarmıştır.” diye cevap verdi 🙂 Yoksa niye bu ışık, ses hengamesi içine girsin, di mi ya? Yeğenim ise atların “işçi atlar” olduğunu düşündü. 🙂
Öneri: Lord of The Horses gösterisi önümüzdeki günlerde Bayrampaşa’da Ora Arena’da devam edecekmiş. Biletler Biletix’den alınabilir.